Allmänna tips om en utbyggnad

En förlängning är en bra lösning för människor som vill skapa lite extra utrymme i sitt hem. Med en förlängning finns det ett antal saker som du bör vara uppmärksam på så att du är säker på att den kommer att se snygg ut och att allt görs ordentligt. Försök att ta hänsyn till följande när du bygger en tillbyggnad till ditt hus.

Det måste passa bra med det befintliga hemmet.

En förlängning måste naturligtvis vara vacker men säkert också passa in i det befintliga hemmet. Till exempel, om du använder helt olika typer eller färger av tegel, kommer det inte att se bra ut. Försök hitta samma typer av tegelstenar, eller åtminstone tegelstenar av samma färg. Många människor är benägna att göra något helt annat, ibland ser något sådant vackert ut. Till exempel när en modern förlängning av stål och glas byggs mot en gammal byggnad, eller en träfärdig förlängning mittemot husets tegel. Detta är en viktig punkt i byggprocessen för en utbyggnad, fråga vid behov en arkitekt vad som skulle kunna passa bra för dig.

Bestäm om ytterligare grund behöver byggas

Ibland kräver en förlängning en solid grund för att säkerställa att förlängningen är mindre benägen att spricka eller sjunka. Tack vare en utbyggnad av grunden kommer din förlängning att kunna bli större, men priset kommer att stiga betydligt.

Behöver du tillstånd för din utbyggnad?

Kanske den viktigaste punkten kring att bygga ut huset, du behöver tillstånd. I princip har du en viss gräns att förhålla dig till och om du stannar under den behöver du inte tillstånd, detta gäller om förlängningen inte är djupare än fyra meter och inte högre än fem meter. Det finns dock två villkor för detta: tillbyggnaden är på baksidan av huset och den befintliga byggnaden får inte va ett monument. Om din förlängning inte överensstämmer med detta måste du ansöka om tillstånd från kommunen. Om du inte gör detta kan du stöta på höga böter. Du kan ringa till oss som byggfirma i Stockholm om du har funderingar kring vad som kan behöva och inte behöva tillstånd.

Ge tillräckligt med ljus

Ljus i ditt hem är mycket viktigt, det här är något som många aldrig riktigt tänker på.
Det är till exempel en bra idé att utrusta din utbyggnad med takfönster eller andra slags glaspartier, så att du får mycket mer dagsljus, vilket i sin tur kan spara energikostnader.

Vi utför mycket jobb i Stockholmsregionen och är en mycket erfaren byggfirma. Kontakta oss så hjälper vi dig med ditt projekt också.