Det här är de senaste trenderna inom nybyggnation

Har du en sten i magen över din kommande nybyggnation? Då är det viktigt att vara medveten om de senaste trenderna. Den nya byggsektorn är en värld som ständigt utvecklas och förnyas.
Om du vill vara säker på en framtidsinriktad investering är det lämpligt att ha en sådan utveckling i åtanke. För att hjälpa dig på väg har vi samlat de mest slående bostadstrenderna inom nybyggnationen i det här blogginlägget. Både inomhus och utomhus.

Öppna vardagsrum

Nybyggda bostäder med öppna ytor blir allt vanligare. Först och främst är det mysigt, men framför allt är det funktionellt. Genom att ta bort skiljeväggar skapar du ett stort utrymme som i sin tur kan fylla olika bostadsfunktioner.
Ett sovrum med integrerat badrum eller omklädningsrum är bland annat ett bra exempel på hur levande funktioner kombineras med varandra. Öppna vardagsrum skapar mer utrymme att röra sig på, vilket är en stor fördel.
Tänk bara på fördelarna med ett öppet kök med en central matlagningsö. Du har fortfarande möjlighet att hålla kontakten med dina rumskamrater eller gäster medan du lagar mat. Du fortsätter att vara med och gör matlagning till nästan en social affär.

Stora fönster

Solljus har en positiv effekt på vårt humör och beskrivs därför ibland som det naturliga lyckohormonet. Av denna anledning är tillräckligt med solljus en viktig faktor vid utformningen av ett nytt hem. Stora fönster ger logiskt svaret på detta.
Oavsett om du räknar ut dem i längd eller bredd, så länge de släpper in maximalt med ljus. Dessutom får stora fönster oss inte bara att må bättre, de hjälper också till att förstora utrymmet.

Så det vore synd att inte sätta stora fönster. Speciellt när din byggnadstomt har utsikt över gröna fält eller ett vackert naturreservat är stora fönster ett måste.
Det är dock viktigt att använda högeffektivt glas om du inte vill höja husets S-nivå. Ytterligare isolering av ytterväggarna rekommenderas också.

En industriell look

Utformningen av ett nytt hem speglas alltmer i industrisektorn. Tänk på äkta tegelstenar i kombination med det charmiga utseendet på trä, glasdörrar och till och med fabrikslampor.

På Pinterest och alla slags inspirationskällor märker du att ett industriellt utseende har blivit allt populärare på sistone.

Foglösa tegelstenar

Det perfekta alternativet till limmat tegel? Foglösa tegelstenar. Genom att arbeta utan fogar kommer stenens färg i första hand bättre ut. Resultatet är en modern, elegant fasad.
Dessutom blir skarvlösa tegelstenar smutsiga mindre snabbt än limmade tegelstenar, så att fasaden förblir vacker längre och ditt hem inte åldras lika snabbt.
Slutligen ger en fogfri fasad utmärkt ventilation i håligheten och förhindrar att insekter, som bin eller getingar, häckar mellan lederna på din fasad.

Uppmärksamhet på hållbart byggande

Klimatpolitik är ett ämne som för närvarande står högt på den politiska agendan. Logiskt, för det är klart: om vi vill begränsa den globala uppvärmningen till acceptabla gränser, måste vi omorientera oss själva kollektivt.

Som ett resultat har fler och mer energieffektiva alternativ dykt upp på bostadsmarknaden de senaste åren. Mer än någonsin är fokus på hållbart byggande.
Fossila bränslen måste alltmer ge upp för gröna alternativ i framtiden. Detta inkluderar golvvärme och helautomatiska ventilationssystem.
Fler och fler nybyggda hus använder också återvunnet regnvatten. Du kan spara upp till 75% på din vattenräkning. Bra för din plånbok och för planeten.

En minimalistisk design

Mindre är mer nuförtiden. Minimalistiskt boende är mer aktuellt än någonsin. I de flesta nybyggda hem handlar minimalism främst om enkelhet, rymd och ljus.
Den rena designen är typisk för ett modernt nybyggt hem där försök görs så mycket som möjligt att inkludera utomhus, till exempel en trädgård, i inredningen.
Genom att använda naturliga toner och material bidrar du också till en lugn, enkel atmosfär. Gör dock inget misstag. En minimalistisk design ramar inte nödvändigtvis in en enda bild.
Interiören kan se både modern och lantlig ut. Lugn, öppenhet och enhet med naturen är nyckelpunkterna för ett minimalistiskt intryck, men är alltid öppna för tolkning.

Hemautomation och automatisering

Begreppet smarta hem ökar. Det som brukade verka som en långsökt show, är nu ofta normen i nybyggda hem. År 2021 är styrning av våra hushållsapparater, värme, ventilation och belysning till exempel extremt populärt.
För det första ger ”smarta hem” ett betydande bidrag till komforten. Genom att ansluta alla tekniska enheter till varandra kan du snabbt anpassa hela ditt hem till dina önskemål. När och var du vill.

Hemautomation och energieffektivitet går hand i hand. Faktiskt. Enligt specialister är smarta, automatiserade tekniker nyckeln till att hantera det globala energiproblemet.

Betydelsen av utomhusupplevelse i din egen trädgård

Många helgdagar ställs in på grund av coronakrisen. Mer än någonsin är Stockholmarna beroende av en semester i sitt eget land och i sin egen bubbla. Utomhusupplevelsen i den egna trädgården har fått ett enormt uppsving som ett resultat, och många människor återupptäckte värdet av en mysig trädgård.
Folk vill vara säkra på att de också kan ha en trevlig semester hemma. Så, innan du börjar bygga, tänk på storleken på din tomt. Har du fortfarande tillräckligt med yttre yta? Inte oviktigt.

Simbassänger ökar också i popularitet. Den så kallade ”simbassängen” av Flandern har utvecklats med en jävla fart sedan en tid tillbaka. Å ena sidan tack vare coronakrisen, och å andra sidan på grund av de olika värmeböljor som vårt land har haft att hantera de senaste åren.

Trappa som ett fullvärdigt inredningsstycke

Sist men inte minst: trappan som hemmets prydnad. I många nybyggda hem är trappan inte längre gömd i hallen. Tvärtom. I moderna hem ägnas ofta särskild uppmärksamhet åt trappan.
År 2021 kan trappan ses och är en integrerad del av interiören. Vårt tips? Välj en öppen trappa. På så sätt behåller du känslan av rymd i ditt hem.

Om du vill gå för hela bilden kan du också välja att klä dina trappor i samma trä som ditt nya parkettgolv. På så sätt bildar dina trappor och golv en vacker helhet, och du ökar därmed utrymmet.

Beslut

Förhoppningsvis har vi kunnat lära dig mer om de senaste trenderna inom den nya byggsektorn genom denna blogg. Vill du dock vara säker på en framtidsinriktad investering? Då kan det vara intressant att ringa till en professionell byggfirma i Stockholm.

På vår byggfirma känner vi till marknaden och dess trender. Vi bygger hus som erbjuder framtidsutsikter. Verkar detta intressant för dig? Då vill vi hälsa dig välkommen till ett icke-bindande inspirationsmöte!
Om du har några frågor eller kommentarer om detta ämne, tveka inte att kontakta oss. Vi pratar gärna med dig.